ОНО ШТО НАМ ЈЕ ОБЕЋАО, ТО ЈЕ И ИСПУНИО: Жабари захвални Вучићу и држави

Д. НОВКОВИЋ

субота, 08. 06. 2019. у 08:41

ОНО ШТО НАМ ЈЕ ОБЕЋАО, ТО ЈЕ И ИСПУНИО: Жабари захвални Вучићу и држави

Детаљ из центра Жабара Фото Д. Новковић

Варош у Браничевском округу решава горуће проблеме и реализује инфраструктурне пројекте. За изградњу и асфалтирање путева, те обнову водовода добили 115 милиона

НЕДАВНУ посету председника Србије Александра Вучића, руководство општине Жабари је искористило за договор о унапређењу путне инфраструктуре на деоницама које су биле приоритетне.

- Оно што нам је обећао, то је и испунио, па нам је обезбеђено више од 68 милиона динара за асфалтирање укупно 5.600 метара. Реч је о улицама у Жабарима, Александровцу, Симићеву, Четережу, Брзоходу и Породину, као и путу између Четережа и Сибнице - истиче председник Општине у Жабарима Јован Лукић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Јапанска влада донирала 69.000 евра Дому здравља Жабари

Али у овај део Србије ће стићи и 47 милиона за још три пројекта, јер је са министром Зораном Михајловић већ постигнут договор о обнови 2,8 километара водовода у Влашком Долу, вредна 27 милиона. Друга важна активност ће бити уређење два километра пута у насељу Точка, за које се планира десет и по милиона, а трећа је изградња прве фазе јавног општинског пута у Улици Вујице Кремењака. Та траса у Породину је дуга 900 метара, а коштаће 9,4 милиона динара.

Осим инфраструктуре, приоритети локалне самоуправе су и у области социјалне и демографске политике.

- На основу уговора о донацији са Канцеларијом Уједињених нација за пројектне услуге под називом "Бољи живот за све", започет је пројекат унапређења социјалне инфраструктуре, односно сарадње јавног и цивилног сектора зарад побољшања подршке младима са инвалидитетом. Од укупно планираних 78.525 евра, ЕУ ПРО обезбеђује 66.285, а остатак наша општина - прецизира Лукић.

Јован Лукић

Ваља подсетити и на то да је министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић са првим човеком Жабара ове године потписала и уговор о суфинансирању мера популационе политике.

- Укупан износ одобрених средстава износи милион и 779.966 динара, па ће у оквиру пројекта названог "Снижавање психолошке цене родитељства" бити набављено ново теренско возило за службу патронаже овдашњег Дома здравља, док ће чекаонице на Дечјем одељењу добити два телевизора и два клима-уређаја - најављује Јован Лукић.

Општинско руководство са председником Србије

МЕМОРАНДУМ

ПОРЕД представника још 95 локалних самоуправа, начелник Општинске управе у Жабарима Небојша Миловановић је са програмом Свис ПРО потписао меморандум о разумевању у области доброг управљања - који подржавају владе Швајцарске и Србије, а циљ му је унапређење локалних администрација и услуга које се пружају грађанима.

САОБРАЋАЈНЕ КАЗНЕ

ОД наплате новчаних казни за саобраћајне прекршаје, родитељима беба рођених током прошле и од почетка ове године је подељено више од 60 ауто-седишта. Лане су на овај начин била прикупљена два милиона, па су купљена и ротациона светла за трактористе, светлоодбојни прслуци и опрема за полицију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)