СИНУ ХЕРОЈА СА КОШАРА ПОТРЕБНА ПОМОЋ: Још 7.000 € да би Лазар стао на ноге

З. Глигоријевић

04. 06. 2019. у 09:53

СИНУ ХЕРОЈА СА КОШАРА ПОТРЕБНА ПОМОЋ: Још 7.000 € да би Лазар стао на ноге

Са оцем Владаном (лево)

Лазару Милутиновићу, сину преминулог војника са Кошара, потребна помоћ. Руски ортопед дао гаранцију да ћу да проходам

Жао ми је што нисам успео да проходам док је отац био жив, јер је то била његова највећа жеља, али су ми његове речи и даље највећа мотивација. Кад год би ме мрзело да вежбам, сетио бих се шта ми је говорио и гурао ме напред - каже Лазар Милутиновић (28) из Јагодине, син припадника 63. Падобранске бригаде Владанa Милутиновићa (50), хероја са Кошара, који је 2015. године преминуо од последица мождане анеуризме.

Лазару, који има деформитете оба стопала, контрактуре зглобова колена и дислокације обе чашице, коначно се указала прилика да стане на своје ноге. Међутим, за операцију и болничке трошкове на Клиници "Атлас" недостаје му још 7.000 евра, док је 5.000 евра већ прикупљено кроз разне хуманитарне акције.

Прочитајте још - Кошаре симбол јуначке одбране од НАТО силе

- Доктор Дмитри Попков, специјалиста ортопедске хирургије из Русије, био је одушевљен када сам у његову ординацију ушао са штапом. Похвалио ме је што сам вежбао и дао ми стопостотну гаранцију да ћу да проходам после операције. Исплатило се што сам послушао оца, који ме је научио да будем борац у животу - додаје Лазар, који је посебан, као и његов покојни отац.

Његов млађи брат Сава каже да је њихов отац био симбол свемоћи и прави ауторитет. Избегавао је да прича о ратиштима. Само му је једном рекао да су на Кошарама били толико близу непријатеља да су из ровова могли да се виде.

Са доктором Попковом

Владанова мајка Анђа остала је жељна свог сина јединца, али је поносна што је "родила сина сокола, легенду". Она каже да му је Лазар веома сличан. Ћутке се бори против своје болести, као што ни Владан никада није причао о болести, узрокованој стресовима на ратиштима. Његов прадеда Богомир погинуо је на Солунском фронту, деда Милашин у Другом светском рату, па би после толико смрти Лазареви кораци донели радост овој напаћеној породици.

- Владан се борио за нашу земљу и није се бојао за свој живот, ни када је био дубоко у непријатељској територији. Сину таквог борца треба помоћи да прохода - сматра Саша Гацик, који је, као и Владан, био снајпериста, и који је један од оснивача Удружења ветерана 63. Падобранске бригаде.

РАЧУНИ ЗА ПОМОЋ

Они који желе да помогну Лазару, новац могу да уплате на динарски жиро-рачун Поштанске штедионице 200-117336018-21 или девизни 200-117336140-43 или на жиро-рачун Фонда хуманости "Вечерњих новости" 205-5621-06.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

esb-puerto@arcor.de

04.06.2019. 11:34

Zamoljavam državu da se iz xumantarnog fonda u kratkom roku pobrine za sina našeg xeroja

Mina

04.06.2019. 23:06

Kako dijaspora da pomogne. Meni ovajj devizni racun Postanske stedionice ne znaci nista. Dajte detalje za nas koji zivimo vani.