СВИ закупци из порушених и уклоњених продајних објеката на делу Сателитске пијаце су пребачени у нове локале прошлог петка, тако да су већ сутрадан могли да раде несметано, на своје задовољство и задовољство муштерија.

То је нагласио Драгослав Гавранчић, извршни директор новосадске "Тржнице", обилазећи у среду најмању од десет градских пијаца, у чијој непосредној близини одмиче изградња новог булевара, односно модерне саобраћајнице која ће Улицу Бате Бркића спојити са Футошким путем.

- Протеклих месеци смо обављали припреме за пребацивање наших закупаца у нове локале и на нове тезге, а завршетак тог посла зависио је свакако од динамике радова и изградње булевара. Пошто су се стекли неопходни услови, успели смо да у петак, 24. маја, преместимо наше закупце на нова продајна места, која смо раније припремили, а пијаца је већ у суботу функционисала у пуном обиму - истакао је Гавранчић.

Прочитајте још - Нови Сад: Сеоба кванташа још чека план

Пијаца је, тако, практично остала на истој површини као раније, а у последњој фази овогодишње обнове и сређивања, остало је још да буде постављена ограда ка новој саобраћајници, што би према плану требало да буде урађено за око месец дана.

Уклоњени део Сателитске пијаце

Продавци, који су већ годинама закупци простора на Сателитској пијаци, кажу да им премештање није тешко пало и додају да су задовољни јер су пре свега добили нове просторије или тезге.

- Нисмо далеко премештени, јер ово је мала пијаца, а сталне и нове муштерије ће нас лако наћи - каже један од трговаца.

У ЈКП "Тржница" наводе да је Сателитска пијаца једна од најбоље опремљених и органзованих у граду. Има око 230 продајних места на површини од 2.000 квадратних метара, а снабдева више од 20.000 грађана.

Тезге на Сателитској пијаци

НАБАВКА НОВЕ ЧИСТИЛИЦЕ

ЈКП "Тржница" тренутно реконструише надстрешницу на Најлон пијаци, на којој ће, како је планирано у овој години бити изграђен још један магацин.

- У нашем инвестиционом плану је и набавка велике чистилице, која ће нам значајно олакшати рад, нарочито на већим пијацама - напомиње Гавранчић.