ЈАЧАЈУ ВЕЗЕ НОВОГ САДА И НИНГБОА: Учење кинеског важно за сарадњу

З. Г.

уторак, 28. 05. 2019. у 21:49

ЈАЧАЈУ ВЕЗЕ НОВОГ САДА И НИНГБОА: Учење кинеског важно за сарадњу

Вучевић са члановима делегације Нингбоа Фото прес служба Града

Град Нингбо, у покрајини Џеђанг, један је од највећих економских и трговинских центара у Кини, рекао је Анпинг, и нагласио да је посебно у тим областима могућа јача сарадња двају градова

ПРЕДСТАВНИЦИ кинеског града Нингбоа изразили су у уторак спремност за успостављање и јачање сарадње са Новим Садом у многим областима, а посебно у привреди, образовању и култури.

Шесточлану делегацију, коју је предводио Чен Анпинг, потпредседник градског Комитета кинеске народне политичке консултативне конференције Чен Анпинг, примио је Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада.

- Вучевић је истакао дугогодишње искрено пријатељство народа Србије и Кине, као и значај сарадње двеју земаља у различитим областима, и обавестио госте о активностима Новог Сада на домаћем и међународном плану - наведено је у саопштењу из Градске куће.

Прочитајте још -Вучевић: Кинези понудили да граде четири гараже са 1175 места

Град Нингбо, у покрајини Џеђанг, један је од највећих економских и трговинских центара у Кини, рекао је Анпинг, и нагласио да је посебно у тим областима могућа јача сарадња двају градова.

Саговорници су истакли да је учење кинеског језика веома важно за унапређење сарадње, у првом реду у туризму, као и у примени информационих технологија у пољопривреди.

Размењена су и искустава у функционисању Научно-технолошког парка који у Нингбоу постоји дуги низ година, док ће у Новом Саду бити отворен ове године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације