ЈАКО невреме, са кишом, снажним ветром, а потом и градом захватило је протекле ноћи, нешто после два сата ујутро, околину Кикинде, највише Башаид. У том селу олуја је чупала дрвеће из корена, рушила терасе и кровове кућа, а у појединим домаћинствима страдали су помоћни објекти. У овом месту и у суседном насељу Бикач током ноћи и све до преподнева наредног дана није било ни струје. Током нестанка радили су агрегати како произвођачима млека не би настала велика штета.


Прочитајте још:
Олуја направила хаос у Новом Саду


- Последице невремена видљиве су на сваком кораку, на улици је ветар поломио дрвеће и велика стабле чупао чак из корена. Порушени су црепови са кровова, оштећени су кровови, а неки помоћни објекти у економским двориштима су порушени – описао је Имре Кабор, члан Градског већа у Кикинди , који је у уторак ујутро обишао насеља Башаид и Бикач.

Невреме у Башаиду почело је око 2,30 ујутро, а сат касније захватило је и Кикинду, али много мање, па у граду није било видљивих последица, као у поменутом селу. Мештани Башаида су већ ујутро почели да склањају поломљено дрвеће.

- Најпре је почала јака грмљавина, а онда је уследила велика олуја. Порушила је дрвеће, зидове и ограде, шупе, није било струје, а тек ујутро је све то било видљиво. Не би било добро да је трајало дуже – објашања Горан Биримац из Башаида, фотограф који бележо све догађаје у свом селу, па су и последице олујног невремена најбоље видљиве на његовим снимцима.

И прошле недеље је невреме захватило Кикинду, а највише штете било је у Банатској Тополи, па је градоначелник Кикинде Павле Марков, прогласио ванредну ситуацију у том селу, јер су мештани претрпели велику штету на повртњацима, виноградима и њивама.