Змија залутала у дечји диспанзер

Д. Ристић

24. 05. 2019. у 16:28

Змија залутала у дечји диспанзер

Фото: Удружење за заштиту природе и гмизаваца „Поскок“

У Дечјем диспанзеру Здравственог центра Сурдулица у петак ујутро медицинско особље и пацијенте узнемирила је појава змије у једној од ординација
У Дечјем диспанзеру Здравственог центра Сурдулица у петак ујутро медицинско особље и пацијенте узнемирила је појава змије у једној од ординација.


На самом почетку радног дана, у углу ординације примећен је незвани гост и алармиран Владица Станковић из Удружења за заштиту природе и гмизаваца „Поскок“ из Владичиног Хана.

- Ради се о потпуно безопасној воденој змији – белоушки и то младунчету. Нађена је у пукотини између керамичких плочица, иза цеви за грејање у ординацији где је залутала ко зна одакле – каже Станковић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ШАРКА ГА НАПАЛА И УЈЕЛА ЗА ПРСТ: Покушао да је фотографише, па провео шест дана у болници


Он је ову прилику искористио да присутној деци, али и одраслима, одржи кратко предавање о змијама које се могу наћи у нашим крајевима. Владица иначе таква предавања организује по школама са циљем да се најмлађи упознају са тематиком, допуне своја знања, али и разбију уврежени страх од гмизаваца. Најважније је, указује Станковић, да најмлађи науче да змије не треба убијати јер су корисне за човека и целокупни природни еко-систем.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације