ПРЕДСЕДНИЦА Општине Оџаци Латинка Васиљковић са сарадницима приредила је пријем за суграђанку Анђелку Илић, која је пре неколико дана голорука успела да из продавнице, где је радила, избаци наоружаног лопова. Анђелка је постала популарна широм региона кад је на друштвеним мрежама објављен снимак са надзорне камере у продавници, на којем се види како се она рве са лоповом, покушавајући да му одузме пиштољ. Невероватна храброст младе продавачице изненадила је и самог нападача, који је на крају без плена и главом без обзира побегао из продавнице.

- Указали смо част и одали признање Анђелки за неустрашивост коју је испољила. Немио догађај, из којег је изашла као победник, збио се у време кад сви ми из локалне власти и жене укључене у друштвени и политички живот пропагирамо женску солидарност и боримо се против свих видова насиља, посебно над женама - рекла је Васиљковићева.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЈУНАЧКИ ПОДВИГ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Наш фотограф ухватио лопова

Маскирани младић, са капуљачом на глави и пиштољем упереним у Анђелку, ушао је у продавницу у 21.50, десет минута пре затварања, и затражио да му преда пазар. Она је истог момента насрнула на њега, хватајући се чак за цев пиштоља. У жестоком обрачуну два пута је била оборена на под, али се оба пута подигла, упркос претњи нападача да ће је упуцати.

- У продавници сам била на замени, радила сам тек два дана, али сам била одлучна да му не дам ни динара, и да га истерам напоље. Не знам ко се крио иза маске, нити могу да претпоставим. Случај сам, чим је разбојник нестао у мраку, пријавила газди продавнице и полицији - испричала је Анђелка.

Одважна продавачица, која је удата за полицајца и има две ћеркице, каже да није осећала никакав страх док се борила са разбојником, али је тек касније схватила шта је могло да се деси.

САТ НА ПОКЛОН

НА друштвеним мрежама Анђелка је добила силне похвале и лајкове, и названа је херојем. Председница општине уручила јој је ручни сат, поклон локалне заједнице за показану храброст.