Лознички полицијски инспекторски тандем Душко Поповић - Жељко Благојевић, који су прешли у криминалистичку полицију из униформисаног састава, успели ду да пронађу осумњиченог за атак на суграђанку Д.П. (70), који се недавно догодио у Београдској улици, у центру града, недалеко од „Зелене пијаце“.


Установљено је да је старицу, ни криву ни дужну, премлатио „на мртво име“ тридесетдвогодишњи Миле З. из овдашњег насеља Градилиште. Знајући да њен муж, свако јутро, иде рано на посао на „Зелену пијацу“, Миле З. је зазвонио на врата. Домаћица је била изненађена ко тако рано звони. Питала је ко је, одговорио јој је да је поштар. Хтела је само да види који је то „поштар“, откључала је, мало одшкринула врата, а кад је видела да је превара, кренула је да их затвори. Вероватно би успела да разбојник није имао прибор за разваљивање и развалио их је.


Кад је ушао у стан, тражио је новац, који ова жена није имала, а кад је установио да га нема, онда је почео да је млати. Том приликом добила је прелом носа, јагодичастих костију лица, четири зуба. На телу ове жене, која слови за фину у сваком погледу у комшилуку и граду, остали су многобројни хематоми од удараца.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Оптужени за пребијање на смрт хвалио се кобним ударцем


За истрагу је било компликованије што је реч о младићу, који, до сада, није имао сукобе са законом. Вешти полицајци су га, опрезно и ваљано, надгледали, уочили су чудно понашање и нова појављивања, недалеко од стана нападнуте жене. Када су дошли и до других важних информација, приведен је у полицију, где је било јасно ко је, на тако стравичан начин, упао у стан старице да је умлати на мртво име. Процесуирање је у току.