ПОКРАЈИНСКА влада уложила је 744 милиона динара за опремање и реконструкцију 8.000 квадрата Опште болнице Панчево, најважније здравствене установе у Јужном Банату. У реновираним и освеженим просторијама већ су смештени пацијенти.

Од јуна 2016. године, за набавку опреме, из покрајинског буџета издвојено је више од 200 милиона динара а за реконструкцију Интернистичког блока Опште болнице Панчево још 544 милиона динара.

- Старе слике ове болнице биле су понижавајуће, били су то услови недостојни човека - рекао је у понедељак председник Покрајинске владе Игор Мировић током обиласка обновљене панчевачке болнице.

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић подсетио је да је болница у Панчеву раније имала земљане подове и да је су делови зграде били поплављени, а да сада пацијенти имају најсавременије услове за лечење.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Панчево: Сређују болницу "страве и ужаса"

Др Гојковић је најавио и скори завршетак реконструкције Завода за јавно здравље Панчево. По речима директора Опште болнице Панчево Слободана Овуке, болничка зграда је фактички поново грађена, јер су од ње били остали само спољни зидови. Он је казао да ка овој установи гравитира 200.000 пацијента.


Игор Мировић обилази собе

УЛАГАЊЕ

ТОКОМ последње три године, из покрајинског буџета у војвођанско здравство уложено је око седам милијарди динара. Мировић истиче да има још много посла у покрајинском здравству: биће обновљене и реконструисане све регионалне болнице,од суботичке и сомборске, а затим и у другим градовима, те клинике и институти. Предстоје радови и у неколико клиника КЦВ у Новом Саду.