МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ: Скупљен кабасти отпад у Сомбору

Ј. БЕКИЋ

21. 05. 2019. у 07:15

МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ: Скупљен кабасти отпад у Сомбору

Одвожење кабастог отпада на депонију Фото Ј. Бекић

У Сомбору завршена традиционална акција "Месец чистоће". Град је за ове радове издвојио 17 милиона динара

У СОМБОРУ је у оквиру традиционалне акције "Месец чистоће", која је трајала 25 радних дана, прикупљено и на градску депонију транспортовано рекордних 9.160 кубика кабастог отпада. Иначе, акција је почела у насељима Буковац и Централа, прошла је кроз 304 градске улице и завршила се у насељу Гоге.

Грађани су искористили прилику да се реше сувишних ствари из својих кућа, грађевинског и баштенског отпада. Око 12 комуналних возила и радних машина свакодневно је било ангажовано на одвожењу гомилица отпада. Поред возача, још је 14 радника свакодневно помагало приликом утовара. Град је за ове радове издвојио 17 милиона динара

Према речима Душка Секулића, в. д. директора ЈКП "Чистоћа", акција прикупљања отпада није се одвијала у најбољем смеру, што због несавесних грађана, али и пропуста радника овог предузећа.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Новосађани лако навикли на ред

Он додаје да је било случајева где су грађани и по месец дана унапред износили смеће, те да је то комуналцима стварало проблеме и наружило слику града. Проблем је био и што је смеће одлагано на површинама које за то нису биле предвиђене, у атмосферске канале, уз банкине или саобраћајнице, што је у појединим улицама ометало саобраћај, вели Секулић.

Комуналци су уочили да све већи број грађана уочи акције "Месец чистоће" руши старе шупе, свињце или неке друге објекте у свом домаћинству и на елегантан начин решава се тог материјала о трошку комуналног предузећа. Да би се то убудуће избегло, размотриће се идеја о лимитирању отпада по домаћинству.

ЦЕЛО ЛЕТО

- ПОСЛЕДЊЕ недеље маја почиње "Месец чистоће" у 15 села. Акција ће трајати током целог лета, а у договору са секретарима МЗ, у сваком селу биће достављен већи број контејнера - каже Душко Секулић, директор "Чистоће".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације