У НАЈВЕЋЕМ граду западне Србије је почело да ради предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом под називом "Наше зелено поље". Предузеће је опредељено за прераду хране, а пословаће у севојничком "Бизнис инкубатору", а пут до реализације добре идеје је - под окриљем оснивача из ужичког Удружења инвалида церебралне и дечије парализе - трајао око три године.

Директор Чедомир Цицовић подсећа на то да је уз подршку локалне самоуправе и регионалне развојне агенције "Златибор" Удружење од Министарства правде добило 2,27 милиона динара, па су купили сушару, вагу, амбалажу... Уследила је помоћ турске развојне агенције "Тика" вредна 20.000 евра, што је омогућило набавку преостале опреме.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Тика донела препород

- Циљ је да профит омогући бољи живот особама са инвалидитетом, али и да обезбедимо новац који ће Удружењу омогућити да ефикасније пружа услуге корисницима - закључује Цицовић, уз напомену да "Наша зелена поља" испрва запошљавају осам радника, од којих је петоро са инвалидитетом, а следи борба за тржиште и увођење високих стандарда у производњи.

Представник "Тике" Кеман Оздемир - не скривајући одушевљење оним што је видела у новооснованом предузећу - наглашава да ова агенција жели да развија добре односе између две земље.