Младић српске националности Р. М. (22) који је у суботу нешто пре 23 сата упуцан из ватреног оружја на шеталишту у центру северног дела Kосовске Митровице пребачен је у недељу на даље лечење у Клиничко-болнички центар у Београду.

После опериције која је обављена у Косовској Митровици и санирања повреда, одлучено је да се обави транспорт за Београд због могућих компликација, речено је Новостима у Болници у овом граду.

Ватрени обрачун десио се у шеталишној зони, где је и у тренутку напада било доста шетача и људи који су седели у кафићима дуж шеталишта.

- Седео сам са друштвом и таман смо се спремали да платимо рачун када се чуо пуцањ. Помислио сам да је нека петарда или да ми се учинило због јаке музике, али после пар тренутака сам видео људе како трче и носе дечка који је повређен – каже један од очевидаца овог догађаја.

Припадници Косовске полиције и у недељу су обављали увиђај на лицу места, а узети су и снимци са сигурносних камера како би се што пре открили починиоци овог напада.

- Случај је окарактерисан као „покушај убиства“ и стим у вези једно лице је приведено на разговор. За сада нема информација које би могле да укажу који је мотив овог напада – рекао је за „Новости“ заменик регионалног командира за север Бесим Хоти.

Према сазнањима „Новости“ повређени младић нема криминалну прошлост.

И. Радуловић