ПОЉОПРИВРЕДНА школа "Радош Јовановић Сеља" у Прокупљу била је организатор "Погачијаде", на којој су учествовали ученици из Пожаревца, Врања, Лесковца, Пирота, Алексинца, Блаца, Куршумлије и Ниша. Отварајући ову ђачку манифестацију, заменик градоначелника Прокупља, Мирољуб Пауновић, рекао је да је добро што су ученици многих пољопривредних школа, на једном месту, показали мноштво идеја и знања у прављењу пекарских производа.


- Прокупље је познато по вишњи, грожђу и производњи квалитетних пића, а надам се да ће бити познато и по овој манифестацији. Да се у стручним школама много ради на практичном делу наставе, показују изложени пекарски производи - изјавио је Пауновић.

ПОХВАЛИО је заменик градоначелника руководство школе, професоре и ученике што су овом манифестацијом, на најлепши могући начин промовисали свој град и што су показали да су млади и пољопривредна производња, а посебно производња здраве хране, будућност Србије.


Прокупачка Пољопривредна школа успешно је, по други пут, организовала "Погачијаду", за коју директор школе Небојша Бјелић каже да је, осим такмичарског духа са сродним школама из Србије, била прилика и да се ђаци завршних основних школа на подручју Прокупља упознају са образовним профилима ове средње школе.

- Већ постоји велико интересовање за упис - изјавио је Бјелић.


Прочитајте још: Показали умеће на "Погачијади"


ДИРЕКТОР Високе пољопривредно-прехрамбене школе струковних студија у Прокупљу, која је била генерални покровитељ "Погачијаде", Драган Оровић каже да ученици, након завршене средње школе, могу наставити своје школовање.


- Пољопривреда је таква грана привреде која тражи сталну едукацију и стицање нових знања. Да би се добила једна профитабилна производња, неопходно је применити нове технологије и нова научна достигнућа. Управо због тога, неопходно је да ученици завршних разреда средњих школа наставе своје школовање - подвукао је Оровић.


ЛЕСКОВЧАНИ ПО УКУСУ ЖИРИЈА

По мишљењу жирија, најбољу погачу имали су ученици из Лесковца. Друго место припало је ђацима из Куршумлије, а треће из Пожаревца. Сто су најбоље аранжирали ученици из Блаца, друго место заузели су ученици из Алексинца, а треће из Пирота. Иначе, по гласовима посетилаца, најлепшу погачу имали су ученици из Пожаревца.


Фото: Најуспешнији у прављењу погаче и чланови жирија - Фото Д. Зечевић