Лозница - Змија шарка ујела је прекјуче око 14 часова, Милана Максимовића из села Ступнице, код Лознице, док је косио траву код комшије.

Несретни човек једва је успео да је отргне са себе, пошто га је ујелаа за руку, одмах иза шаке, где су остали видљиви трагови зуба.

Милан је успео да се пресвуче, сео је на мотоцикл и кренуо у Општу болницу у Лозницу.

- Случајно сам га срео на путу, стао је и испричао шта се догодило, па сам инистирао да остави мотоцикл и крене, са мном, колима у болницу – прича Максимовићев пријатељ из тог села, Радоје Раде Андрић, познати привредник у земљи и дијаспори.

Прочитајте још: Мушкарца из Новог Села код Ниша ујела шарка

- Већ после неколико километара, почео је да „тоне“, да губи свест. Дозивао сам га и шамарао по лицу да се поврати, што се и догодило. Богу хвала, жив је стигао у болницу, где му је указана помоћ и где се и даље налази.Рука му је потпуно отекла, али се надамо брзом и успешном опоравку.

Радоје Раде Андрић помогао пријатељу да преживи до болнице - Фото В. Митрић

Професор Бранивоје Брано Ђукановић из Лознице, велики познавалац биљног и животоњског света у овом али и другим крајевима Србије, каже да је „право чудо што се,већ, појавила „шарка“, јер се она касније јавља у природи, па вероватно је и Милан, знајући то био опуштенији када је кренуо у кошење“.

Није се, међутим, скоро догодило, бар не у Јадру, да змије атакују и на горње делове тела људи.