АКЦИЈА "Градског зеленила" "Хуманитарни понедељак" улази у шесту сезону, а наставља се 20. маја, прикупљаће се новац за петогодишњу Јовану Штиковац из Сремске Каменице којој ће бити намењена прва овогодишња хуманитарна акција.

Девојчица је превремено рођено дете које је прве дане живота провело на интензивној нези, а затим на Одељењу неонатологије. Јована је оболела од страбизма и спазма доњих екстремитета. Магнетном резонанцом утврђено је и оштећење беле мождане масе. Од трећег месеца живота налази се на физикалним третманима, као и на хипо и хидро терапијама. До сада је три пута оперисана, последњи пут у новембру прошле године. Породици Штиковац су потребна средства за Јованино даље лечење у циљу да самостално прохода.

Прочитајте још - СРБИЈО ПОМОЗИ: Битка за Милин живот, и деца дају за другарицу

У понедељак, 20. маја, и сваког понедељка до краја купалишне сезоне, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

ПРИЛОЗИ

ЗА протеклих пет година посетиоци Штранда добровољним прилозима помогли су лечење 44 особе, у највећем броју деце оболеле од ретких болести.