ТОКОМ хуманитарне акције под називом "Ужице за Космет", који су организовали уније овдашњих академаца и средњошколаца, те студенти Педагошког факултета и Високе школе струковних студија, за помоћ Србима у енклавама на југу Покрајине је прикупљено 605.000 динара. Највећи део новца је утрошен за набавку беле технике и намештаја угроженим људима у Штрпцу, а остатак је усмерен за куповуну намирница неопходних народној кухуњи под називом "Мајка девет Југовића", која делује под окриљем Српске православне цркве.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Препешачили 500 километара носећи помоћ Србима на Космету


Као и лане, када је прикупљено 430.000 динара, овогодишњу акцију је подржала компанија "Импол - Севал", односно њихов синдикат, а новина је то да се акцији придружила и локална самоуправа града на Ђетињи.

Подсетимо, млади Ужичани су током марта и априла организовали турнире у малом фудбалу, баскету и стоном тенису, надметања у игри "Не љути се човече", а уприличена је била и пројекција филма "Косово - моменат у цивилизацији" аутора Бориса Малагурског. Нису изостале ни хуманитарне журке, уз представу за децу под називом "Наопака бајка"...