НОВИ власник хотела "Гучево" у Бањи Ковиљачи на 2.400 квадрата је мр Драгослав Николић - власник хотела "Ројал спа" у истом месту, те "Ројал Дрине" у Малом Зворнику и трговинског предузећа "Јадар".

- У јавном надметању је учествиовало 17 заинтересованих, почетна цена је износила 18 милиона, а ја сам објекат који је у прилично лошем стању, али на изванредној локацији пазарио за 60 милиона динара - објашњава мр Николић. - Као и друге наше хотеле, планирамо да и "Гучево" уредимо по мери не само домаћих, већ и најпробирљивијих гостију из иностранства.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Хотел "Врање" продат Русима


Сазнајемо и то да је хотел "Подриње" у самом бањском парку, за 109 милиона динара, купила фирма "Лонг Глорија" из Хонгконга - власништво кинеског партнера који гради фабрику аутомобилске опреме у Лозници и најављује инвестирање чак 100 милиона евра. Почетна цена за "Подриње" је износила 52 милиона динара.

Подсетимо, држава је крајем прошле године за око два милиона евра комплетно реконструсала ресторан под називом "Кур салон", а онда је овај објекат у саставу ХТП "Бања Ковиљача" предат на газдовање Специјалној болници за рехабилитацију "Бања Ковиљача". Истој медицинској установи је поверено и старање над старом управном зградом поменуте фирме, те вилама "Ковиљача" и "Босна" које, такође, очекује приватизација.