Министар одбране Александар Вулин посетио је у петак Прибој и ФАП Корпорацију а.д. Повод посете био је пријем новопроизведених теретних возила ФАП 3240 за потребе Војске Србије.

Након што је прибојски ФАП добио шансу за нови почетак, производећи теретна возила за потребе Војске Србије, Влада Србије је почев од 2012. године, када је Александар Вучић постао министар одбране па до данас, уложила преко 900 милиона динара у ову фабрику. Само у претходној години уложено је преко 400 милиона, а улагаће се и у будућности, чуло се у петак у Прибоју.

Према речима Ранка Вуковића, директора ФАП-а, у петак је Војсци Србије испоручено најбоље возило које је ФАП произвео, 8х8 3240.

"Захваљујући улагањима Владе Србије дошли смо до тога да имамо данас једно квалитетно возило, а то је један производ који ће омогућити ФАПу да се покаже и на неким другим тржиштима. Имамо и планове везано за то, подршку Владе и Министарства одбране, који ће одрадити још неке ствари кд финансијско-власничке консолидације, а када се то одради моћи ћемо у цивилном програму да пружимо више", рекао је Вуковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Вулин: Албанци покушавају да спрече разговор и компромис

Председник општине Прибој Лазар Рвовић, захвалио се министру на још једној посети ФАПу и томе што је Војска присутна у ФАПу и Прибоју. Он је констатовао и да је ово показатељ опредељења државе и председника Републике да Прибој начине местом какво је некада био.

"То показује стратешко опредељење државе да ФАП мора да опстане. Ми смо данас сведоци да је урађено једно квалитетно возило и добро је што ФАП још увек може да направи одлично возило, што су радно ангажовани људи", казао је Рвовић.

Он је рекао и да је у петак  разговарано на тему радно-правне сигурности тренутно запослених у ФАПу. "Онде где је Војска ту је и држава. Прибој иде убрзаним кораком на старе стазе, када је Прибој био добро место за живот", закључио је Рвовић.

Министар Александар Вулин рекао је да је Прибој и уопште овај крај од стратешког значаја за Србију и да људи овде морају да остану, те да ће Влада Републике Србије и у будућности бринути о овом крају.

"Влада Републике Србије је 9.маја донела Закључак у складу са политиком председника Вучића, да се овај крај сачува и унапреди, а по истом је одређено за 745 малих акционара ФАПа 129 милиона динара, који ће бити исплаћени у наредних неколико дана. Сва потраживања која су остала и која смо договарали када је вршена трасформација ФАПа за наредних неколико дана ће бити исплаћена и држава више ништа неће дуговати", рекао је Вулин.

Министар се захвалио акционарима на верности и стрпљењу, додавши да је ово пример тога да држава о њима води рачуна.

ФАП ће наставити да ради за Војску Србије. Ове године Војска је определила око 315 милиона динара за возила која ће набавити у ФАПу. Војска ће наставити да се модернизује и опрема, али на првом месту у ФАПу, који је у последњој серији произвео возила са новом серијом точкова, 8х8, а која се по својој носивости и снази издвајају од осталих возила. Иста ће већ током овог месеца бити стављена на прве тестове и у употребу на терену.