ДВА месеца након одржавања скупа подршке бившем председнику Општине Брус Милутину Јеличићу, оптуженом за кривична дела полно узнемиравање и недозвољене полне радње, он је поново у жижи. Радница ЈКП "Расина" из Бруса Вукосава Ђокић, која је била међу окупљеним женама и том приликом, пред бројним новинарима, изјавила да су јој у предузећу рекли да дође на скуп, проглашена је технолошким вишком у предузећу у коме је 18 година обављала послове чистачице.

Информација која је осванула на твитер-налогу Марије Лукић, оштећене у случају који се против Јеличића води пред Основним судом у Брусу, проширила се као пожар друштвеним мрежама. Бивша сарадница оптуженог Јеличића предочава за "Новости" да је од пријатеља чула да ће радницу истерати са посла још након дате изјаве, као и да су "сачекали да се слегне прашина".

Прочитајте још - И ЗВАНИЧНО: Милутин Јеличић Јутка више није председник општине Брус

- У среду сам чула да је проглашена технолошким вишком - каже за "Новости" Марија Лукић. - Касније сам чула да је изјавила да сама жели да да отказ, што мени није рекла, нити има смисла.

Вукосава Ђокић уверава да је сама одлучила о одласку на тржиште рада, док у децембру не напуни 53 године и постане корисник пензије покојног мужа. На наше питање зашто је одлучила да уместо досадашњих 27.000 динара плате, месечно прима само 12.000 динара, рекла је да је то, између осталог, зато што ће "барем бити кући".

- Моја жеља, мрзли смо се за кору хлеба. Немојте да теретите никога због мене, ја могу свакога да браним. Ја сам отишла сама - каже за "Новости" Вукосава Ђокић. - Хтела сам да одем у породичну пензију. Имам малине, купине и неку земљу да обрађујем. Мене нико није казнио, сви су се хвалили мноме, и куну се у мене, и они у мене и ја у њих. Желим да узмем пензију од мужа док не стигне моја, барем ћу бити код куће.

Иван Јеличић Фото сајт ЈКП

Прочитајте још - ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ: Јуткина адвокатица изостала због обавеза

Директор ЈКП "Расина" Иван Јеличић износи, за "Новости", да остаје при својој изјави коју нам је предочио претходне вечери, када се информација о одласку Ђокићеве појавила на "Твитеру".

- Искористила је одмор и добиће новчано обештећење по закону, у износу од 220.000 динара. Жена има породичних проблема, сама је тражила да иде. Од децембра почиње да прима од покојног мужа пензију - поручио је директор ЈКП "Расина" Иван Јеличић.

Марија Лукић је приликом објаве на "Твитеру" напоменула и да је директор предузећа у коме је радила Вукосава Ђокић - Јуткин братанац.

НА СУДУ 27. МАЈА

"НОВОСТИ" од марта 2018. године прате случај "Јеличић", који је резултирао најпре кривичном пријавом полиције у Крушевцу, поступањем крушевачког Основног јавног тужилаштва и подношењем оптужног предлога у случају Марије Лукић. Суђење пред Основним судом у Брусу почело је 5. фебруара. Друго рочиште требало је да буде одржано 10. априла, али је одложено за 27. мај. Локални парламент је у међувремену усвојио Јуткину оставку на место председника Општине.