ПРОКУПЉЕ - На Републичком такмичењу из књижевности “Књижевна олимпијада”, одржаном у Сремским Карловцима, прокупачки ђаци су показали завидно знање и у Прокупље се вратили са освојених осам диплома. Наиме, велики успех, ученици Гимназије и Медицинске школе “Др Алекса Савић” су показали на тесту из познавања и тумачења књижевности који је организован 12. маја у Карловачкој гимназији, најстаријој у Србији а прво место на овом такмичењу средњошколаца из целе Србије освојили су Тања Арсић, ученица четвртог разреда Гимназије (професорка Биљана Радмановић) и ученик првог разреда Медицинске школе Немања Милић (професорка Марија Васковић).


Прочитајте још: Хански роботичари први у Србији


Остала признања освојили су ученци виших разреда прокупачке Гимназије а срећни због успеха и добијених диплома, прокупачки средњошколци са поносом и одличијима у рукама сликали су се крај споменика великог песника Бранка Радичевића.

- Такмичење из књижевности у Сремским Карловцима одржава се већ седам година уназад, а прокупачка Гимназија учествује од самог почетка, тако да је овако добар резултат био и очекиван, обзиром на дугогодишњи рад професора и ученика - истиче Драгослав Минић, директор прокупачке Гимназије.

Он је нагласио да се ради о вредним ученицима, који се за такмичење припремају заједно са својим професорима током читаве школске године, како на ванредним, тако и на часовима редовне наставе. Минић се захвалио на помоћи представницима Града Прокупља, који су вредним ученицима изашли у сусрет и помогли да се такмиче куповином уџбеника, организацијом путовања и преноћишта.