ОДБОРНИЦИ Скупштине града су у среду сменили досадашњег директора врањског комуналног предузећа "Комрад" Момира Стојилковића и за вршиоца дужности изабрали дипломираног економисту Зорана Димитријевића.

Пола сата пре почетка заседања, испред скупштинског здања је стотинак комуналаца изразило незадовољство због најављене смене руководиоца чији су долазак на седницу пропратили - овацијама. Стојилковић је захвалио на подршци готово 90 одсто колектива, те око 3.000 Врањанаца који су потписали петицију против његове смене.

Али, у сали му је изостала подршка одборника који су - упркос ставу јавности и говору сада већ бившег директора који је изазвао мук - изгласали његову смену.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЈКП "Комрад": Радници против смене директора

Иако је у образложењу захтева наведено да није добро организовао посао, те да град није задовољавајуће чист, да зелене површине нису уредне, као и да смеће није одношено током празника, Стоилковић је скренуо пажњу на чињеницу да до сада нико није био незадовољан његовим радом. Напротив, "Комрадов" извештај о раду је Скупштина једногласно усвојила пре петнаестак дана, а он је чак и јавно похваљен. На крају је пренео став по којем житељи града под Пржаром желе да локалну самоуправу воде Врањанци, а не кадрови из Сурдулице и Бање.

- Добро знам како функционише странка и тражио сам да ми покажу одлуку о мојој смени, али је нисам видео. Реч је о самовољи једног човека - поновио је Стојилковић.

Напету ситуацију је, проценом да се прешло на патетику, прекинуо градоначелник др Слободан Миленковић.

- Као први човек града нисам задовољан чињеницом да су током празника друштвене мреже преплавиле слике препуних контејнера. Већ подуже сматрам да директор "Комрада" не ради добро, а најновији догађаји су били само "кап која је прелила чашу" - тврди др Миленковић.

На крају, од укупно 65 одборника, за смену Стојиљковића је гласало свих 49 који су присуствовали заседању.


Момир Стојилковић

ПРОМЕНЕ

У СРЕДУ је усвојен и Предлог одлуке о смени градског већника задуженог за екологију и заштиту животне средине Жикице Антанасијевића, уместо којег је изабран струковни инжењер технологије дрвета Данијел Васиљевић. Смењен је и градски већник чији су ресор били пољопривреда, агроекономија и развој села Небојша Младеновић, а наследиће га дипломирани инжењер пољопривреде Небојша Стаменковић.

"ПОЛИТИЧКО САМОУБИСТВО"

ТОКОМ потоње конференције за медије у просторијама овдашљег СНС, уже руководство напредњака је потврдило да иза смене Стојилковића стоји искључиво његово лоше руковођење предузећем.

- Странка се одрекла једног од својих најбољих људи и тако потврдила да су нам грађани на првом месту - каже први човек ГО СНС Славиша Булатовић (на слици у средини). - Безуспешно смо му стављали до знања да нисмо задовољни како ради, а његови иступи у јавности су непотребно политичко самоубиство. Јер, неспорно је да је имао резултате за сваку похвалу, али и ствари које су за сваку критику...