Институту у Каменици два нова апарата за зрачну терапију

Танјуг

среда, 15. 05. 2019. у 14:15

Институту у Каменици два нова апарата за зрачну терапију

Министар здравља Србије Златибор Лончар Фото Тањуг

Златибор Лончар и Зоран Гојковић потписали су Уговор о суфинансирању набавке радиотерапијске опреме за потребе Института за онкологију Војводине у Сремској Каменици
НОВИ САД - Министар здравља Србије Златибор Лончар и војвођански секретар за здравство Зоран Гојковић потписали су Уговор о суфинансирању набавке радиотерапијске опреме за потребе Института за онкологију Војводине у Сремској Каменици.

Како је саопштено из Покрајинске владе, овим чином стекли су се сви неопходни технички и финансијски услови за набавку два нова линеарна акцелератора и ЦТ симулатора за лечење и зрачну терапију пацијената са најтежим болестима на територији Аутономне покрајине Војводине.

"Набавком и инсталирањем ових најсавременијих медицинских апарата, Институт за онкологију Војводине у потпуности ће решити проблем листа чекања за све онколошке болеснике којима је овакав вид терапије неопходан", каже се у саопштењу.

Уговор је потписан у оквиру другог пројекта развоја здравства Србије, чији је завршетак планиран у следећих девет месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације