ЛЕГЕНДА о Црвенки као "најслађем селу" у бившој СФР Југославији је наставила да "живи" кроз фестивалско-сајамску манифестацију под називом "Слатки дани у срцу Бачке".

По трећи пут, ђаконије и богат културно-забавни програм су привукли неколико хиљада посетилаца, а део Улице Моше Пијаде - од раскрснице у центру насеља, до моста преко Великог бачког канала, био је затворен за саобраћај, па је и овогодишња "Слатка улица" била испуњена штандовима шећеране "Црвенка", фабрике бисквита "Јафа", занатских произвођача, удружења воћара и виноградара, удружења жена, спортских организација и Средње стручне школе.

Програм је почео дефилеом најмлађих учесника, а забаву су приредили дечји аниматори, мажореткиње, мађионичари, жонглери, штулаши... Млади су се дружили и са популарном јутјуб-екипом "Стубери" из Новог Жедника, а за добро расположење су били задужени ди-џејеви Маркос, Срка, Цоа и Гризли. Посебна атракција је био Индијанац у аутентичном костиму који је свирао на пановој фрули.

Прочитајте још: Чари "слатког села"

На великој бини у "Слаткој улици" су концерте одржали Наташа Беквалац и Аца Лукас, а Туристичка организација општине Кула је организовала бесплатан превоз за посетиоце из овог места, али и намернике из Сивца, Руског Крстура, Крушчића и Липара.

ИЗЛОЖБА

У ОКВИРУ "Слатких дана", у Дому културе је отворена изложба фотографија људи и догађаја из историје Црвенке, чији су аутори хроничари Милан Таталовић и Јанош Јагица.