ПОВОДОМ информације да су тројица младића у алкохолисаном стању 1. маја напала неколико људи на улици у њиховим двориштима, у новосадском насељу Адице, вређајући их на националној основи, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић казао је да "не разуме те велике Србе што нападају пекаре".

Прочитајте још: ОГЛАСИО СЕ ПЕКАР АЛБАНАЦ: Ово је моја кућа, моја држава. Ја нисам тај лик са слике, нисам ја ваш непријатељ (ВИДЕО)

Он је додао да уколико неко жели да помогне нашем народу на Косову и Метохији, то може учинити конкретно, односно да га обиђе, чује шта има да каже и види како живи, а не да разбија пекаре.

- Био сам претходне две недеље и на северу КиМ, у Косовском Поморављу и у Грачаници. Саветујем да они који желе да помогну, прво оду да виде како живе ти људи, јер ниједном Србину на КиМ неће бити боље тиме што се вређају или нападају пекаре по централној Србији или Војводини.

Прочитајте још: Грађани Борче устали против вређања националног идентитета Србије: Сутра скуп испред пекаре “Рома”

Он је додао да "није одушевљен" ни када неко прави фигуре албанског двоглавог орла, те да за тако нешто не треба "очекивати аплауз".

- Србија улаже много напора да се између два народа релаксирају односи, који су проблематични вековима, да би се постигао договор, од којег зависи стабилност Балкана - нагласио је новосадски градоначелник.