И ПОРЕД хладних и кишовитих дана, најлепша плажа на Дунаву, новосадски Штранд, отворила је капије, и овогодишња, 108. купалишна сезона је почела првог дана маја. Наплата карата почиње 15. маја, а до тада је посетиоцима омогућен бесплатан улаз.

Купачи и љубитељи Штранда ће и ове године, као и претходне, дневну карту плаћати 50 динара, док је за децу до седам година улаз бесплатан.

По речима Ивана Ножинића, саветника директора за медије у ЈКП "Градско зеленило", сезонске улазнице без попуста коштају 1.045 динара, а за њихову израду се плаћа још 300 динара. За ђаке, студенте и пензионере је омогућен попуст, па тако за ове категорије сезонске улазнице коштају 850 динара.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Штранд у новом режиму 

О безбедности купача на"Штранду и ове сезоне бринуће спасиоци, који већ дежурају на плажи. У шпицу сезоне, биће ангажовано између 35 и 40 спасилаца из Удружења спасилаца на води који су претходно прошли обуку спасавања и пружања прве помоћи.

Спасиоци су, по Ножинићевим речима, опремљени са три чамца, два гумена и глисером. Од првог дана маја, на Штранду је отворена и амбуланта, у којој медицинска екипа дежура свакодневно.


КАБИНЕ

ЗАКУПЦИ малих кабина имају право на две сезонске улазнице са попустом, а закупци великих на четири сезонске улазнице. Они плаћају само цену израде улазнице у износу од 300 динара.