ДРУМ који из Лознице води ка селима Горњег Јадра и према Ваљеву, који пролази кроз село Руњање, један од најфреквентнијих локалних путева, почеће да се реконструише комплетно већ после празника, изјавио је Никола Драгићевић, директор ЈП "Лозница развој".

Ова саобраћајница је веома важна, изграђена је пре 37 година и, после тога, само је крпљена, али иза сваке закрпе брзо остану ударне рупе и то по стотинак на сваком километру!

Прочтитајте још - Жеравија чами без воденица

Коначно, како обећавају из ЈП "Лозница развој" биће урађен нов пут у дужини од 5,9 километара од Руњана до Поповог раскршћа и даље до насеља Приљеви у суседној Липници. Вредност посла, које финансирају "Путеви Србије" је 55 милиона динара.

Мада су, увек, имали утицајне људе у самом врху државе, Руњанци су деценијама, без обзира на то што су удаљени од града само неколико километара, били у запећку што се тиче путева, а телефоне су тек добили крајем прошлог века!

Нови пут је, како се надају, ново васкрсење за село, надајући се да ће бити само почетак исправљања неправде према овим вредним и добрим људима "првим комшијама Вука Караџића".