Ускршњи етно-фестивал у манастиру Сестрољин

Д. Н.

28. 04. 2019. у 16:15

Ускршњи етно-фестивал у манастиру Сестрољин

Улаз у порту манастира Сестрољин Фото Д. Новковић

Након литургије у цркви Светег вазнесења Господњег, на програму су такмичења за најјаче и најлепше осликано јаје, за најоригиналније традиционално јело и за најбоље украшени штанд
ПОЖАРЕВАЦ - У порти манастира Сестрољин у насељу Пољана код Пожаревца, 29. априла одржава се Ускршњи етно-фестивалу старих јела, фолклора и домаће радиности, петнаести по реду. Након литургије у цркви Светег вазнесења Господњег, на програму су такмичења за најјаче и најлепше осликано јаје, за најоригиналније традиционално јело и за најбоље украшени штанд.


Одржаће се и етно-изложба и културно-уметнички програм, а на крају велики ватромет. Посетиоци током манифестације могу да обиђу и манастир Сестрољин, подигнут у време кнеза Лазара, поред кога се налази извор лековите воде, за коју се сматра да лечи очне болести и главобољу. Ускршњу манифестацију мештани Пољане и КУД „Младост“ организују заједнички са Центром за културу и Туристичком организацијом Пожаревац. У порти манастира у Пољани организује се још једна манифестација -„Сестрољински дани духовног Преображења“, која се одржава током августа месеца.

Штанд на Ускршњем етно-фестивалу у Пољани ФОТО Градска управа Пожаревац

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације