У Параћину је у четвртак донирањем опреме за припрему хране за Народну кухињу почела реализација велике донације “Кока Коле” у оквиру које ће још десет народних кухиња у општинама широм Србије добити професионалну опрему за припрему топлог оброка за најсиромашније - шпорете, казане, машине за сечење и припрему хране...

Параћинску Народну кухињу тим поводом су посетили председник Црвеног крста Србије, др Драган Радовановић и директор компаније “Кока Кола Србија” Светослав Атанасов, истичући значај дугогодишње сарадње, посебно у години када је ова компанија обележила пола века рада у Србији.

Радовановић је рекао да је укупна вредност донације 6.000.000 динара, те да је “Кока Кола” систем овим гестом подржао хиљаде породица и деце у Србији.

Прочитајте још - "Кока-кола" купује "Бамби"

- Црвени крст Србије управља радом 76 народних кухиња чије услуге користи више од 35.000 људи, а трећина свих корисника су деца. У последњих 20 година припремили смо до сада 146 милиона топлих оброка, а већини корисника тај оброк је често једини који имају током дана – рекао је Радовановић, похваливши рад Народне кухиње у Параћину, која за 750 корисника припрема храну шест дана у недељи свих дванаест месеци.


А да гест компаније “Кока Кола” није само друштвено-одговорно пословање најбоље је показао генерални директор Светослав Атанасов, јер су представници дародавца, Црвеног крста и домаћини, са задовољством ручали пасуљ припремљен управо у Народној кухињи у Параћину.


Донација професионалне опреме за народне кухиње у Србији најављена је у октобру прошле године, а спроведена у сарадњи са Фондом Б92.