ДУГ ОДНЕО ДЛАКУ С ГЛАВЕ: Породица Ћурчић остала и без покућства

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

уторак, 23. 04. 2019. у 11:05

ДУГ ОДНЕО ДЛАКУ С ГЛАВЕ: Породица Ћурчић остала и без покућства

ИМОВИНА Слободанка Ћурчић,фото Љ.П.

Породица Ћурчић из Новог Сада 2017. године остала без куће, а у понедељак и без покућства. Због 80.000 евра остали без ичега, а извршитељ им остао дужан 20 милиона динара

ПОРОДИЦИ Ћурчић у понедељак су из куће у Текелијиној 28 у Новом Саду изнете ствари, а из круга њихове фирме, тик уз кућу, однет је један од неколико аутомобила. Њихова имовина је продата на лицитацији, а без ње су остали јер нису успели у целини да врате дуг узет од "зеленаша" на камату, и од банке, све укупно око 80.000 евра.

Кућа, чија је вредност процењена на више од 93 милиона динара, на јавној лицитацији продата је 2017. године за око 37,4 милиона динара, а сума од око 20 милиона динара, која је преостала после намирења дуга, ни до данас им није враћена.

- Крајем прошле недеље нашој адвокатици је јављено да ће доћи по ствари - вели нам Слободанка Ћурчић, док су из куће износили покућство и гардеробу. - Наша правна заступница је тражила изузеће садашњег јавног извршитеља која је наследила овај случај од претходника, који нам није вратио разлику новца, па смо мислили да до овога неће доћи, док се о томе не донесе одлука.

Наша саговорница каже да не беже од тога да банци нису благовремено вратили кредит, због чега је кућа стављена под хипотеку. На десетогодишњи рок отплате подигли су 150.000 евра, а после девет година запали су у кризу и убележено им је преосталих 67.000 евра дуга.

ПРОЧИТАЈТЕ И: ПРИЈАТЕЉ "ЗЕЛЕНАШ" ОЈАДИО ПОРОДИЦУ ЋУРЧИЋ: Дуг "појео" кућу

И од пријатеља "зеленаша" су 2009. године, на зајам узели 25.450 евра уз месечну камату од 780 евра. Дуг њему је смањен на 15.000 евра, јер су му почетком новембра 2017. године исплатили 10.000 евра.

- Човек који нам је дао новац на зајам је поднео захтев за извршење, да се дуг наплати продајом једне од две некретнине на Сентандрејском путу - наводи Слободанка Ћурчић. - Суд је прихватио предлог и случај је предат јавном извршитељу, који је на име намирења дуга додао још две некретнине, једну на Сентандрејском путу, и другу у Текелијиној 28, која је, иначе већ била под хипотеком, због кредита од банке. Тадашњи извршитељ Александар Дуркулић, који нам није вратио 20 милиона динара није испоштовао закон, одложио је продају једне, а наставио продају друге некретнине.

ЗАЛОГ Из дворишта извршитељи износе аутомобил,фото Љ.П.

Биљана Пешевски, јавни извршитељ, којој је додељен случај породице Ћурчић, јуче је за "Новости" само кратко изјавила да је после продаје објекта, поступак извршења настављен у складу са законом.


СУСПЕНЗИЈА У МЕЂУВРЕМЕНУ

АЛЕКСАНДАР Дуркулић је у међувремену суспендован, а у мају прошле године је у изјави за наш лист поводом случаја породице Ћурчић, казао је да је све радио по закону и да у овом случају, који је водио, неправилности није било.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације