Аптив: Отворена врата за незапослене

З. РАЈИЋ

уторак, 23. 04. 2019. у 15:30

Аптив: Отворена врата за незапослене

ТРЕНИНГ Више вештина, боља зарада у фабрици каблова "Аптив",фото Г.Добриловић

Енглеска компанија "Аптив" тржи раднике у Врбасу за свој погон у Новом Саду

ЕНГЛЕСКА компанија "Аптив" (бивши "Делфи") организоваће у уторак, 23. априла, Отворена врата у Општинској управи у Врбасу ради привлачења радне снаге у свој погон у Новом Саду. Компанији, која прави електронске снопове каблова за произвођаче аутомобила широм Европе, потребни су радници на траци, оператери на достави жице и магационери.

У позиву заинтересованим кандидатима наведено је да могу конкурисати и радници који имају завршену само основну школу, а није неопходно да буду на евиденцији Националне службе за запошљавање. Наглашено је да се могу запослити и кандидати без радног искуства, јер сваки запослени пре силаска у погон пролази обуку у Тренинг центру компаније.

- Већу зараду имају они који знају више вештина, па могу да раде на разним местима и ускачу као замена радницима на траци. Вештине се стичу у Тренинг центру. Неки се задовољавају само једном овладаном операцијом, а други желе да науче више - каже један од од Врбашана, који ради у "Аптиву".


ПРОЧИТАЈТЕ И:ПРОШИРЕЊЕ КАПАЦИТЕТА ЗА СМЕШТАЈ И ИСХРАНУ У НОВОМ САДУ: Четврти студентски дом на Лиману 3?


Погон у Новом Саду нуди петодневну радну недељу и посао у три смене, а рад суботом вреднује као прековремене сате. За све запослене организован је превоз од места становања до фабрике, и назад.

- Такође, у оквиру фабрике постоји модерно опремљена кантина са пекарским производима и куваним оброцима по веома ниским ценама. Ту је и амбуланта у коју запослени могу пребацити свој здравствени картон и изабрати личног лекара, како би избегли гужве и чекања у домовима здравља - истичу представници "Аптива".

Компанија је у погону у Новом Саду досад запослила више од 3.700 људи, а нове раднике тражиће и у Зрењанину, Србобрану и Бачкој Паланци.


ИЗЈЕДНАЧЕНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

РАДНИЦИ који су запослени у "Аптиву" доносе корист и својим локалним заједницама, јер компанија сваког месеца пуни општинске буџете на основу обавеза послодавца према држави. Функционери локалних самоуправа напомињу да је "Аптив" тако показао да нема суштинских разлика између инвестиција у њиховим општинама и 50-60 километара удаљеном Новом Саду.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

5C

23.04.2019. 16:13

Brojke,da vidimo brojke.Cjene u kantini,primanja,prekovremeni..........Traze radnike u Vrbasu,Zrenjaninu.............cudno,a novosadjani ne zele da rade kod kuce?!

Zoran

23.04.2019. 17:51

@Antikomunista - Ne, sjajna je za pletenje kablova. I treba.:) ne moze to svako, terba tu SKOLA.:)