Нови Пазар опен 2019 у параглајдингу окупиће више од 40 пилота из Кине, Немачке, Румуније, Босне и Херцеговине и Србије, најавили су данас организатори спортске манифестације која је на програму од 19. до 21. априла. "Првог такмичарског дана, у суботу, ако временски услови буду одговарајући, полетиште ће бити на Хоџеву, а дан касније на Голији. Планирано је да се лети од 12 до 18 часова", рекао је секретар Спортског аеро удружења Јастреб Един Маврић.

Прочитајте још: Параглајдинг: Ђурковић се вратио на трон

Град Нови Пазар је покровитељ такмичења, у чију су организацију укључени и градски Спортски савез и Регионална туристичка организација Санџака.

"Задовољство је бити домаћин атрактивне спортске дисциплине, где очекујемо бројне госте из других градова. Позивам љубитеље спорта да дођу на полетишта у што већем броју", навео је директор новопазарског Спортског савеза Емир Мехмедовић.

Параглајдинг опен 2019 једно је од такмичења предвиђених поводом обележавања 558. рођендана Новог Пазара.

Прочитајте још: Параглајдером слетео у историју

"У перспективи, требало би да параглајдинг буде наш туристичко-спортски производ. Током викенда очекујемо велики број спортиста, посетилаца и туриста са стране", закључио је директор Регионалне туристичке организације Санџака Харис Гегић.

Свечано отварање такмичења заказано је за петак од 21.00.