ДИЛЕРИ НА УДАРУ: Новосадска полиција одлучна у сузбијању наркоманије

Љ. П.

17. 04. 2019. у 06:39

ДИЛЕРИ НА УДАРУ: Новосадска полиција одлучна у сузбијању наркоманије

Фото МУП

Борба на сузбијању наркоманије, била је и остаће приоритет новосадске полиције, а да је тако, сведоче хапшења због трговине наркотицима

БОРБА на сузбијању наркоманије, била је и остаће приоритет новосадске полиције, а да је тако, сведоче хапшења због трговине наркотицима. Акције на откривању дилера непрестано трају, а за прва три месеца заплењено је 68 килограма наркотика, док је у истом периоду лане одузето безмало 15 килограма опијата. Од првог дана јануара до краја марта, заплењено је и 9.000 различитих таблета.

Засад у овој години највећи "улов", забележен је пре две недеље, када је у кући, у околини Новог Сада, пронађено више од 27 килограма марихуане, а тада је ухапшен осумњичени за трговину дрогом П. П. (57). Претходно, почетком фебруара, полиција је запленила 10 килограма марихуане и ухапсила Д. Ј. (37) са подручја Куле. Дрога је нађена у ауту осумњиченог.

Прочитајте још - Нови Сад упорно против дилера

У заједничкој акцији новосадске и сремскомитровачке полиције крајем фебруара заплењено је више од килограм марихуане, а џак са дрогом био је испод седишта сувозача С. С. (33) у ауту који је заустављен у Новом Саду. Последњег дана јануара, код осумњиченог С. М. (41) пронађено је више амфетамина и семенки индијске конопље.

Лане је заплењено скоро 120 килограма наркотика, што је за 78 одсто више него 2017. Заједно са СБПОК откривено је седам лабораторија за производњу дроге, две у Аустрији и пет на нашем простору.

ПЕТОРИЦИ 35,6 ГОДИНА

У ВИШЕМ суду у Новом Саду у фебруару је петочлана група осуђена на укупно 35 година и шест месеци затвора због диловања кокаина и марихуане током 2017. у Новом Саду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације