ПОЧЕЛИ су припремни радови за замену топловода у пожаревачкој Синђелићевој улици која ће, притом, бити и комплетно реконструисана. Посао вредан чак милион евра ће потрајати до 1. децембра, а директор ЈП "Топлификација" Дејан Дачић каже да се тренуто поставља саобраћајна сигнализација у бочним, једносмерним улицама.

- Косанчићева, Топличина и Улица кнеза Лазара ће привремено постати двосмерне, а саобраћај у Синђелићевој се затвара 11. априла. Стамбеним заједницама и власницима локала у том делу града смо послали око 800 обавештења о томе шта их чека у предстојећем периоду. Наиме, прва три месеца ћемо мењати старе топловодне цеви, а затим следи изградња водоводне мреже и кишне канализације, те обнова коловоза и тротоара. До краја радова ће бити затворен и паркинг у Синђелићевој који ће служити за лагеровање материјала и опреме - објашњава Дачић, и напомиње да ће благодет осетити и житељи паралелне Југ Богданове улице која представља најнижу тачку у граду, па су се у њу сливале све падавине које ће убудуће прихватати канализација у Синђелићевој.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Пожаревац: Милион евра за уређење града


ТОПЛОВОД

ТОКОМ наредних 90 дана, у Синђелићевој ће бити реконструисано 606 метара топловода, а извођачи радова су "Исоплус" и "Термомонт" из Београда, те "Конвар" из Пиносаве.НАЈАВЉЕНИ РАДОВИ НА ЧАК 40 ЛОКАЦИЈА У ШАПЦУ

ГУЖВЕ ЗБОГ САНАЦИЈЕ ПРОТИНЕ УЛИЦЕ

ЗБОГ најављене санације чак 40 улица, у Шапцу је већ затворено више градскох саобраћајница, па у центру повремено долази и до колапса. Најтеже је у Улици војводе Мишића, на делу од раскрснице са Масариковом до Улице проте Смиљанића, а најављено је да ће због радова у овој шабачкој жили куцавици бити затворене и околне саобраћајнице - Владе Јовановића, део Улице Јована Цвијића од ТЦ "Рода" до Војводе Мишића, те Занатлијска. А. Д.