НА стадиону у Карађорђевом парку хероина српске атлетике Ивана Шпановић направила је први скок. Некадашњи ФК Пролетер од 2005. више не постоји, а играо је европске утакмице, побеђивао Звезду, Партизан и остале велике клубове... Данас је стадион у близини Бегеја велико градилиште, па би ускоро лепотан са најмодернијом тартан стазом, рефлекторима и осталом инфраструктуром, требало да постане Мека за неке нове атлетске звезде и место одржавања највећих атлетских такмичења.

Укупна вредност реконструкције стадиона је 200 милиона динара, а један је од 36 инфраструктурних пројеката у 2018. години, за који је Покрајинска влада обезбедила 120.777.000 динара, док ће остали новац бити обезбеђен из буџета Зрењанина. Носилац радова на реконструкцији зрењанинског стадиона је "Енерготехника - Јужна Бачка" д. о. о. Нови Сад.

После месец дана интензивних радова, у току је монтажа челичних стубова за рефлекторе, који ће, када буду постављени, као и у другим градовима, постати нова висинска кота града, видљива из многих његових делова. Пројектом је предвиђено да нови рефлектори буду класичне, решеткасте конструкције и висине 49 метара, а на сваком од њих налазиће се по 48 светиљки.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Стадион Партизана пред реконструкцијом и променом имена


Друга фаза радова подразумева постављање најмодерније тартан стазе, као и свих осталих инфраструктурних елемената, а према још незваничним подацима, биће постављена и нова трава на фудбалском терену, чиме ће бити заокружена јединствена спортска целина, која обухвата две дворане, стару тренажну "Медисон" и нову "Кристалну", и Градски стадион у оквиру комплекса Карађорђев парк.

Градња темеља за рефлекторе, Фото Сајт Града Зрењанина

ФУДБАЛ НА "ВАШАРИШТУ" ОД 1912.

ГРАДСКИ стадион у Карађорђевом парку грађен је и дограђиван у више наврата, почев од тридесетих година прошлог века. На некадашњем "Вашаришту", фудбал се играо од 1912. године, а прва ограда око терена постављена је 1926. Покривена трибина за 3.000 гледалаца отворена је 1953. године, а садашња бетонска изграђена је 1968. Реновирање осталих трибина завршено је 1984. године, а последње интервенције на стадиону биле су 2006. године, када је на источној и западној трибини постављено 4.000 седишта.Капацитет стадиона је 15.000 гледалаца.