ПРИВРЕДНА сарадња Француске и Србије је добра, али има простора да она буде подигнута на знатно виши ниво – сагласили су се данас представници Покрајинске владе, Привредне коморе Војводине и привредницима из Војводине и француски привредници, који бораве у посети Војводини.

Покрајинска влада заинтересована је за директна страна улагања, а Војводина има потенцијал да њене "елитне компаније дођу на француско тржиште", рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

- Верујем да ћемо повећати робну размену са Француском која сада запошљава у својим компанијама у Србији 13.000 људи, а Немачка 50.000. То говори да има много простора за развијање сарадње са Француском - рекао је Мировић.

Француски привредник Рожер Бутонеа, власник фабрике за производњу хидрауличних дизалица, хидрауличних руку и платформи, каже да је његова компанија заинтересована да део производње оствари у Војводини.

- Сматрам да бисмо могли овде, у Војводини, да производимо хидрауличне руке и платформе. Дошли смо да се боље упознамо са овим тржиштем и заинтересовани смо за дистрибуцију наших производа у Војводини,пре него што отворимо производњу у овом региону - рекао је Бутонеа.

Директор Развојне агенције Вал д' Оаз, Жан Франсоа Бенон каже да већ три године постоји активна сарадња између три града француске области Вал д'Оаз са Привредном комором Војводине.

Представник француског предузећа за органску производњу, иначе пореклом из Србије, Владимир Јовановић, такође је најавио да је његова компанија заинтересована да део своје производње отвори у Војводини, где је, како је рекао, неопходно да има много више површина за органску производњу, како би се смањила употреба хемијских производа у пољопривреди.

- Заинтересовани смо да овде оформимо фарму и развијамо сеоски туризам рекао је Јовановић.