ДАНИЦА Комадина из Сомбора је хоби уз много емоција, заноса и уметничког дара претворила у посао. Oн јој не доноси превише новца, али је непроцењиво задовољство, сатисфакција импулса душе и равнотеже живота којим живи Даница Комадина, уникатни мајстор за израду рукавица.

- За мене су рукавице својеврсни накит за руке, уместо прстена или наруквице. Радим их од текстила који личи на кожу, наравно, да није скај, затим плиша, чипке... Истражујем занимљиве материјале које претварам у накит за руке у облику рукавице. Када их већ носимо на руци ради заштите од зиме, сунца, желела сам да буду и занимљиве. Оне су мој хоби, моје играчке, моје сликарско платно - каже Даница, уз напомену да осим што се појављује на иновативним сајмовима модних достигнућа, ради рукавице за позоришне представе, као део костима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Рукавице дају печат стилу


"Гоголенд", "Тенор на зајам", "Боинг-боинг", само су неке представе у којима глумци носе Даничине рукавице.

- У договору са костимографом, пажњу обраћам на сваки детаљ и са великим надахнућем, по специјалном моделу израде правим рукавице. Обожавам тај посао и веома сам задовољна док гледам представу у позоришту.

Мускетарске, ливадске, заводнице, танга за руке, само су неки од назива ексклузивних и уникатних модела модних рукавица, које на себи својствен начин, уткајући им комадић душе, креира и израђује Даница, модна хероина и креаторка из Сомбора. Вредним и самопрегорним радом, исказивањем својих најдубљих осећања на плишу, сомоту, кожи, сатену, од чега су израђене њене рукавице, Даница побуђује позитивне вибрације. А они који прате и поштују њен рад убеђени су да је врло близу бума на модној сцени европских и светских метропола, попут Милана, Рима, Париза, Лондона, Њујорка и осталих метропола у којима се одржавају најекстравагантније модне ревије.

Ручни рад на модној ревији

- Потпуно сам посвећена послу којим се бавим, ниједног трена нисам оптерећена било каквом славом, зарадом и медијском еуфоријом, а вероватно је у томе тајна мог осећаја да сам срећна и задовољна што су моје рукавице, у ствари моје играчке, моја дечица. Зато им тепам, дајем називе, по тренутној инспирацији, доживљају који ми је обележио дан...Инспирација је свуда око мене и у мени - истиче поносно Даница, која је промовисана у модно-сценском перформансу "Живот је циркус" који је режирала Јелена Говедарица, а специјално за спот Здравка Чолића, манекенке су носиле њене рукавице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Рукавице: Тренди и практичне


Ваља живети опуштено, једноставно и уживати у сваком моменту.

- Осећај нелагодности, да рукавице делују превише свечано у некој обичној прилици, једноставно мора да се превазиђе. Грациозност, карактер и личност морају да надвладају сваки осећај нелагодности и онда рукавице причају своју причу - истиче Даница, један од ретких креатора у Европи, и једини у Србији, који се искључиво бави уникатним креирањем и израдом рукавица.


ОПРЕДЕЉЕЊЕ

- ТО је уједно и одговор на кључно питање које су ми поставили многи, зашто баш рукавице? По мени, оне су често детаљ који недостаје, фали, да утисак савршености буде комплетан. Рукавице су мали, али и те како битан детаљ, који ломи утисак у неодољиво, загонетно, надахнуто... Обући се и изгледати свечано, не значи обавезан одлазак на неки битан догађај који захтева такву врсту одевања - каже Даница Комадина.