СУДСКИ извршитељи и 15. пут остали су "кратких рукава", јер радници Фабрике резног алата (ФРА) ни у среду им нису дозволили да уђу у посед погона за производњу кугличних вретена, и тиме их спречили да одузимањем дела погона Фабрике наплате дуг од поравнања са једном чачанском приватном фирмом.

Радници су већ неправоснажним решењем Привредног суда кажњени са по 10.000 динара због својих поступака, а сигурно је да ће свака наредна казна бити виша.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ФАБРИКА РЕЗНОГ АЛАТА У ЧАЧКУ: Радници опет одбранили предузеће

Осим прекршајних пријава које су радници добили и новчаних казни од 10.000 динара, сада смо сви добили позиве да се јавимо на саслушање код јавног тужиоца јер смо, наводно, припадали групи која је спречавала службена лица у извршењу дужности - рекао је Душан Ђелић из Индустријског синдиката.

Према његовим речима, радници планирају да организују протест испред Министарства правде. Како незванично сазнајемо, и радници, али и начелник уложиће жалбу на решења.


КАЗНА

ПРЕТХОДНО је и начелник ПУ Чачак Драшко Даријевић кажњен са 100.000 динара, јер полиција није омогућила службеним лицима да обављају дужност, у овом случају судским извршитељима.