Почињу јубиларни “Гулини дани”

Д. Н.

25. 03. 2019. у 16:34

Почињу јубиларни “Гулини дани”

Плакат са програмом "Гулиних дана"
Културно-просветни центар Петровац на Млави

Фестивал се одржава у част Драгољуба Милосављевића "Гуле", актера култних ТВ серија "Салаш у малом риту" и "Више од игре"
ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ - Представом “Сумњиво лице“ Бранислава Нушића, у извођењу позоришта “Бата Булић”, у Петровцу на Млави 25. марта почиње Смотра глумачких остварења "Гулини дани", јубаларна, десета по реду.

До 31. марта публика ће видети још шест такмичарских представа: „Европејци“ - “Драфтеатар” Тузла, БиХ, “Полицајци” - Аматерско позориште “Јанко Веселиновић” Богатић, “Хамлет у селу Мрдуша Доња” - АП Ковин, „Пиџама за шесторо“ - Градско позориште Јагодина, “Не могу да платим и нећу да платим” - Центар за културу Беране и “Френки и Џони” - Народно позориште Београд.

Прочитајте још - Домаћини отворили позоришну смотру “Гулини дани”


Сваке вечери бираће се најбољи актер представе, који ће добити плакету са Гулиним именом. Позоришна смотра организује се у знак сећања на Драгољуба Милосављевића "Гулу" (1923-2005), познатог позоришног и филмског глумца, члана новосадског Српског народног позоришта и београдског ЈДП-а.

Његове најпознатије улоге су у ТВ серијама "Салаш у малом риту" и "Више од игре". Позоришну смотру у његову част организују Културно-просветни центар и позориште “Бата Булић”, под покровитељством локалне самоуправе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације