СМЕДЕРЕВКА Сара Живојиновић (25) трострука је шампионка у материнству. Друге титуле јој у овом животу нису потребне. За само три минута, тог четвртка 12. децембра 2013. године, на свет је донела три живота, три иконе Живојиновића - Валентину, Андријану и Маријану. Ово је прича о њима.

Петогодишње тројке Живојиновић, по мајци, вишеструке су победнице, и то од зачећа. Победиле су јер су зачете природним путем, иако у женском родослову маме нема ни двојки, а камоли тројки. Победиле су и статистику и генетику које кажу да су шансе за рођење природних тројки један према 8.000, док је могућност да буду идентичне, један у милион случајева.

НЕМАЊА и Сара чудесну и неочекивану вест да ће постати троструки родитељи, сазнали су у четвртом месецу њене трудноће. Иако је тек закорачила у 20. годину, крхка тела и јаке воље, Сара је сваки секунд живота дала да сачува себе и децу.

Принцезе су, а како би другачије, на свет стигле царским резом, шест недеља пре термина. Тежиле су тек 1.500, 1.600 и 2.100 грама. Кажемо, победнице!

Прочитајте још: Напредују прве вршачке тројке

Само по шездесет секунди дале су "форе" једна другој за први удисај. Од тада, у стопу се прате.

- Не одвајају се ни када једу, ни када се купају, ни када спавају. Све раде заједно и у исто време. Истог дана све три су проходале каже мама Сара.

Родитељи им купују исту одећу - пута три, као и играчке, да не буде суза. Само ципелице мама обележава, да их не помеша.

ПОРЕД истог лика и неодољивих природних локни, разликују их по карактерима. Маријана је најотворенија, Андријана се лако прилагоди, док је Валентина прича за себе.

- Најозбиљнија од све деце - кроз смех говори мама.

Сара Живојиновић са три преслатке девојчице


Тата Немања морао је да се одрекне посла и плате од 25.000 динара, и да ради приватно и напорно како би девојке имале све што принцезе и заслужују.

Није лако, није ни наивно, али ова млада породица се не жали. Ни Сара никада, каже, није се пожалила што је млада постала мама. Њој се љубав троструко одужила за сваки атом мајчинства који је из себе дала.

ТРОЈКЕ Живојиновић - тако их зову, помало звучи као бренд.

Од када су њихове фотографије пре три године први пут освануле у "Новостима", за њих се далеко чуло. Као и за сваки добар глас. Стизале су поруке подршке, одушевљења и поклони.

ТАТА ВРЕДНО РАДИ НЕМАЊА и Сара труде се да тројкама не зафали ништа. Осим што родбина помаже, тата вредно ради сваки дан - поправља белу технику, а негује и продаје папагаје, јер новца никада није доста. Срећом, макар вртић за децу не плаћају, што им веома значи за кућни буџет.

И не само то. Сара више није незапослена.

- После текста у новинама, позвали су ме из општине, и добила сам посао спремачице у вртићу - каже срећна мама.

Наравно, тројке се од маме не одвајају, чак и када она иде на посао.

- Иду у исти вртић где радим. У истој смо смени, увек поподневној, јер је мени такав распоред - објашњава Сара.

ОВА храбра, млада мајка, матурант средње туристичке школе, срећна је што има било какав посао. Ипак, кад малене крену у школу, можда ће и она. Подразумева се, нема одвајања.

- Валентина, Андријана и Маријана од јесени полазе у предшколско, а следећег септембра у школу. Размишљам да тада и ја упишем високу школу за васпитача - планира Сара.

Космос ће јој, знамо, погурати планове. Победнице се рађају.