Мртав јунак поделио село

З. РАШИЋ

23. 03. 2019. у 18:20

Мртав јунак поделио село

Facebook

Узавреле страсти уочи обележавања две деценије од погибије пилота Животе Ђурића

НЕКОЛИКО дана пред 25. март, када се навршава 20 година од погибије борбеног пилота потпуковника Животе Ђурића, група житеља његовог родног Давидовца код Параћина је започела изградњу платоа за спомен-обележје страдалом јунаку.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - КОМЕНТАР: Хероји

Али, по пријави неких других мештана општинској Служби за инспекцијске послове, о томе да у центру села непознате особе изводе радове на јавној површини, грађевински инспектор је на терену утврдио да не постоји ни техничка документација, ни грађевинска дозвола, па чак ни захтев за издавање сагласности, због чега је на ложио обуставу радова.

Из Општинског одсека за информисање објашњавају да први човек Параћина нити је забранио, нити је потписао било какав документ којим се обуставља или забрањује изградња споменика за који нико није ни поднео захтев. Саопштавају, ипак, да је неопходно поштовати процедуру која подразумева формирање Иницијативног одбора, доношење званичне одлуке и прибављање сагласности општинске Комисије за називе тргова и улица. Када се о томе изјасне и одборници СО, следе издавање локацијске дозволе, парцелизација, израда идејног пројекта... све до добијања грађевинске дозволе и упућивања захтева Министарству одбране да дозволи уписивање података.

АПСУРД

НА давидовачком аеродрому постоји спомен-обележје пилоту Ђурићу, а у Параћину је 2016, у близини средњих школа, свечано откривен споменик свим жртвама из 1999.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације