Сама се породила, тек рођена девојчица лепо напредује

Г. ЋИРОВИЋ - С. БАБОВИЋ

22. 03. 2019. у 15:44

Сама се породила, тек рођена девојчица лепо напредује

Лекари са девојчицом Фото РТС

Жена из Смедерева је медицинска сестра која је дете на свет донела у једном селу недалеко од Трстеника. Порођај урађен стручно, беба ниједног трнутка није била угрожена и збринута је у болници "Студеница"

ЖЕНА из Смедерева, која је у среду ујутру оставила бебу у таксију у Врњачкој Бањи, како сазнајемо, наводно се породила у једном селу код Трстеника. Порођај је урадила сама, а пошто је реч о медицинској сестри, све је урадила стручно тако да беба ниједног тренутка није била угрожена, потврђено је медијима у МУП. Захваљујући таксисти Милошу Митровићу, коме је дете остављено у возилу, девојчица која је рођена пре само неколико дана збринута је на Одељењу неонатологије породилишта Опште болнице "Студеница" у Краљеву и доброг је здравственог стања.

- По пријему, беба је смештена у бокс и збринута по свим правилима наше Службе, без обзира на то што није рођена у нашој установи - каже др Сунчица Бабић, са Одељења неонатологије у ОБ "Студеница". - Укључена је сва неопходна терапија и засад је добро. Лепо узима оброке, важно је да је успоставила све виталне функције и делује нам задовољно.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ово је мајка која је у Врњачкој Бањи оставила бебу у таксију (ВИДЕО)


У договору са Центром за социјални рад у Смедереву, који је надлежан за овај случај јер је мајчино пребивалиште у том граду, лекари и бабице краљевачке болнице стараће се о беби највероватније до наредне недеље, односно док се потпуно медицински не обради.

Како сазнајемо у полицији, бебина мајка је у четвртак саслушана у полицијској станици у Врњачкој Бањи и није јој одређено задржавање. Основно јавно тужилаштво наставило је да саслушава сведоке овог несвакидашњег догађаја, а надлежне институције ступиле су у контакт и са оцем детета.

Мајка пронађена захваљујући снимку са сигурносне камере

Мајка је у такси фирме "Белими", који је возио Милош Митровић, ушла у среду у Трстенику са двоје од укупно својих седморо деце и корпом. Након завршене вожње у Врњачкој Бањи изашла је са децом из аутомобила замоливши таксисту да јој причува корпу док се не врати, уз обећање да ће се брзо јавити. Према речима таксисте, жена му је признала да је у корпи беба, да се породила, али да има проблема са супругом и да мора како зна и уме негде да остави дете. Таксиста је био сумњичав и прихватио да привремено збрине бебу, а она му је дала 40 франака да детету купи пелене, млеко и флашицу. Пошто се мајка није враћала како је обећала, Митровић је после консултација са газдом своје фирме обавестио полицију и бебу предао врњачком Дому здравља, одакле је потом превезена за Краљево.

Зоран Ђорђевић

ПЛАНИРАЈУ ПОСЕТУ

ТАКСИСТА Милош Митровић (24) биће награђен у својој фирми, али Трстеничани поручују да неће заборавити бебу која је нађена у њиховом возилу. Планирају и да обиђу девојчицу у краљевачкој болници.

- Сви смо одахнули када смо чули да је беба добро и да се опоравља - каже за "Новости" Зоран Ђорђевић, власник "Белими" таксија. - Распитаћемо се када је тачно рођена, а трудићемо се да пратимо њену даљу судбину како бисмо јој слали поклоне и честитке за рођендане.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације