ГРАДСКО саобраћајно предузеће Нови Сад овог пролећа ће купити осам нових аутобуса на гас. Новим возилима, средње величине, побољшаће се превоз путника и допринеће рационализацији. Још није одлучено да ли ће нова возила превозити путнике у градском или приградском саобраћају. О томе ће се, кажу у овом предузећу, одлучити накнадно.

Садашња просечна старост аутобуса је 14 година, а у возном парку градског превозника је тренутно 267 аутобуса. Претходно, последња набавка нових аутобуса је била пре две године, када је купљено пет соло возила. Протекле године, била је планирана нова набавка, али до ње није дошло јер је, како кажу у ГСП "Нови Сад", било проблема у "Икарбусу".

Прочитајте још - Без договора са возачима ЈГСП "Нови Сад"

Нови аутобуси, како се наводи у јавној набаци, морају бити идентични, једноставни и лаки за све путнике, као и за особе у инвалидским колицима. Ових осам возила морају бити опремљени клима-уређајима и треба да имају минимално 24 седишта.

РЕД ВОЖЊЕ

АУТОБУСИ градског превозника ће од сутра, 22. марта, саобраћати по измењеном реду вожње. Новим редом вожње, на основу досадашње праксе и урађене анализе, поласци су усклађени са потребама корисника услуга превоза у наредним месецима.