Пас инвалид чека удомљење

И. МИТИЋ

18. 03. 2019. у 12:28

Пас инвалид чека удомљење
Из прихватилишта за напуштене животиње у Власотинцу упутили хумани апел

БРИГА о кућном љубимцу је велика обавеза, а још је већа уколико су животињи потребне посебна пажња и нега. Један од таквих примера је пас инвалид коме су у власотиначком прихватилишту за напуштене животиње наденули име Драгана.

Пронађена средином децембра прошле године у селу Орашје са сломљеном кичмом и смрвљеним шапама задњих екстремитета, данас користи својеврсна инвалидска колица.

Прочитајте још: Бесплатно до љубимца

- Нема изгледа да икада сама прохода, па јој је за кретање драгоцена донација нашег суграђанина Јордана Шарића, али у прихватилишту немамо услове за боравак паса са инвалидитетом, па позивамо све који желе да удоме Драгану да нам се јаве - каже Томислав Шушулић из радне јединице "Зоохигијена" у власотиначком ЈКП "Комуналац".

Иначе, кроз Прихватилиште за напуштене животиње у граду на Власини је од средине прошле године прошло око 200 паса, 35 их је добило нове власнике.

Због тога што је овај пројекат недавно проглашен примером добре праксе у Србији, локална самоуправа планира да изгради азил за трајно уклањање ових животиња са улица, па је већ купљена и парцела одмах поред поменутог прихватилишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)