ИНЦИДЕНТ У НОВОМ САДУ: Због туђег пропуста насрнула на лекара

Ј. СИМИЋ

15. 03. 2019. у 21:00

ИНЦИДЕНТ У НОВОМ САДУ: Због туђег пропуста насрнула на лекара

Дом здравља у Змај-Огњена Вука, Фото Архива ВН

У размаку од само неколико дана два напада на докторе Дома здравља у Новом Саду. Пацијенткиња ухватила за вилицу др Наду Шарчевић и извређала je

У АМБУЛАНТИ Дома здравља "Јован Јовановић Змај" у Улици Змај-Огњена Вука у Новом Саду пацијенткиња М. А. (39), незадовољна погрешним упутом за специјалисту који је написао други лекар, физички је насрнула на др Наду Шарчевић. Ко зна шта би се догодило да искусној лекарки у помоћ није притекао млађи колега - стажиста.

Инцидент се догодио 28. фебруара у амбуланти, у којој др Шарчевић ординира. Докторки је јављено да прими пацијенткињу којој треба да се напише нови упут за уклањање младежа јер њен изабрани лекар није радио у преподневној смени.

- Телефоном су ме обавестили да треба да јој испишем упут јер је чекала годину дана да дође у КЦ на скидање младежа. Обавестила сам пацијенткињу да дође лично и да ћу јој за кратко време исписати нови упут - каже за "Новости" др Шарчевић.

Пацијенткиња се, по речима докторке, убрзо појавила, бесно улетела у амбуланту и већ с врата викнула да се нада да је "сада све добро написано" и да би се у ЕУ згражавали на овакве пропусте.

- Одговорила сам јој да у ЕУ лекари имају веће плате од моје, али је не би примили преко реда као што сам то ја учинила - додаје др Шарчевић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИНЦИДЕНТ У ВАЉЕВУ: Пацијент или "слепи путник" у санитету?


То, као да је пацијенткињу још више разљутило, нагнула се преко компјутерског монитора ка докторки, ухватила је за вилицу, почела да је дрма и упутила јој низ увреда. Докторкин колега који стажира у Дому здравља умешао се, зауставио пацијенткињу и рекао да ће позвати обезбеђење. Она је, међутим, одговорила да ће отићи пре него што обезбеђење стигне, што се и догодило.

Depositphotos

Др Шарчевић тужила је пацијенткињу за физички насртај, повреду части и душевни бол.

Подсетимо, само неколико дана касније, у истој амбуланти нападнута је и др Милена Голубски, психијатар, када је пацијент Р. К., одраније познат полицији, физички насрнуо на докторку која је пала и само захваљујући помоћи осталих пацијената, који су се затекли у чекаоници, избегнуто је наношење тежих повреда.

Повод за инцидент било је незадовољство пацијента проузрокованог тиме што није могао на основу издатог електронског рецепта да преузме метадон у апотеци.


ИНЦИДЕНТИ СВАКОДНЕВНИ

У ДОМУ здравља потврђују да је др Шарчевић напала пацијенткиња у амбуланти и додају да је она, нажалост, само једна у низу жртава напада на радом месту. О свему је обавештена полиција која је брзо реаговала...

- С тим у вези, нажалост, по броју напада на наше запослене могли бисмо да обавештавамо јавност сваког дана - наведено је у саопштењу ове здравствене установе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Gloria S.

15.03.2019. 22:01

pa postovana doktorko da lì to sto imate manje plate od kolega sa zapada daje vam za pravo da gresite i da se poigravate sa zdravljem ljudi?