Црвени комби уплашио ђаке у Нишу

Ј. Ћ.

петак, 15. 03. 2019. у 08:28

Црвени комби уплашио ђаке у Нишу
Возило кружило око Основне школе "Иво Андрић". У полицији кажу да им је случај пријављен и да проверавају наводе

Родитељи и ђаци Основне школе "Иво Андрић" у нишком насељу Ратко Јовић пријавили су полицији и ђачкој управи школе да је црвени комби, из ког су непознате особе нудиле деци превоз, у среду у поподневним сатима обилазио око школе. У полицији кажу да им је случај пријављен и да проверавају наводе.

Прочитајте још: Фотографисао децу на игралишту, тврди да није крив

- Полиција је одмах изашла на лице места, и оперативни рад је у току - кажу у ПУ Ниш.

Комби су, како каже директорка школе "Иво Андрић" Милица Петковић, најпре приметили ученици 2. разреда, као и деда једног од њих.

- То се све догодило у среду поподне, око 15.30, а према информацијама које имам то није било испред школе, већ у близини, односно у насељу. О свему је ипак обавештен школски полицајац и он је дошао у четвртак ујутро у школу и да разговара са ђацима и родитељима - каже Петковићева.

Али, тога дана близу школе није примећен такав комби, кажу родитељи.

Прочитајте још: Децу вребају педофили

- Прочитали смо на "Фејсбуку" да је комби возио у близини школе нудило деци да их вози кући, што нас је узнемирило, тако да смо децу данас допратили до школе, а сада смо дошли да их сачекамо јер завршавају са часовима. Међутим, данас нико од родитеља које знам, није видео такав комби. Ипак, то не значи да смо мирни, било би добро да полиција испита о чему се ту ради - каже родитељ Невенка М.

Из школе наводе да ће због ових навода и узнемирности родитеља вероватно бити појачано присуство школског полицајца који, иначе, брине о безбедности у укупно седам школа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације