Тужилаштво истражује губитак сигнала пред емисију о Јутки

С. Бабовић

28. 02. 2019. у 17:00

Тужилаштво истражује губитак сигнала пред емисију о Јутки

фото: С. Бабовић

Губитак сигнала је био главна тема у општини Брус на чијем је челу Милутин Јеличић, а коме се пред Основним судом у Брусу суди по оптужбама за полно узнемиравање и недозвољене полне радње

БРУС - НЕСТАНАК кабловске телевизије у среду увече у Брусу и онемогућавање гледалаца да прате емисију “Живот прича” на Првој ТВ о чему су “Новости” одмах писале, истражује Основно јавно тужилаштво у Брусу. Губитак сигнала је био главна тема у општини на чијем је челу Милутин Јеличић-Јутка, а коме се пред Основним судом у Брусу суди по оптужбама за полно узнемиравање и недозвољене полне радње.


Прочитајте још: Брус без кабловске пред исповест Марије Лукић о Јутки


У емисији, коју њени суграђани нису могли да прате путем кабловске телевизије, говорила је Марија Лукић, бивша Јеличићева секретарица, оштећена у случају против председника општине,а група Брисјана је протестовала испред општинске зграде.

- Стављен је захтев полицији да хитно предузме мере ради утврђивања свих околности нестанка електричне енергије у згради културног центра, на којој се налази репетитор и нестанка сигнала кабловске телевизије - предочено је “Новостима” у Основном јавном тужилаштву у Брусу. -Поднет је захтев и да се утврди утврди како је дошло до нестанка електричне енергије.


Прочитајте још: СКАНДАЛ У БРУСУ: Председник општине нудио кревет уместо огласа за посао?


Зоран Радојковић, власник провајдера “Сити сервис” из Бруса рекао нам је да су одмах по добијању вести да нема сигнала дошли до Дома културе где је њихова кабловска станица, али да су сви покушаји да доведу напајање остали јалови. Због прекида кабловске телевизије у време емисије “Живот прича” реаговали су УНС и НУНС, подсећајући да се чл.149 Кривичног законика односи на спречавање или ометање емитовања телевизијског програма, као и да је за то запрећена казна затвора до годину дана.

Ауторка емисије Татјана Војтеховски рекла је УНС-у да “кабадахијско понашање председника Општине Брус говори да може и да искључи струју како се не би гледала емисија и да му нико ништа не може”. Милутин Јеличић нам је остао недоступан за коментар, а Марија Лукић није имала дилеме, у изјави за “Новости” каже да мисли да је да је све Јеличићева иницијатива и да нема места случајности.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ZORAN

04.03.2019. 06:53

Protiv svakog sam uznemiravanja, zlostavljanja i sl.Ali ako je Marija na silu poljubljena zašto to nije odmah prijavila mužu i odmah to dala u javnost, udaljila se od te osobe, nego je od njega tražila i kasnije usluge zapošljavanja njene sestre i niz drugih usluda