Пронађени нестали мушкарци на Равној гори

Танјуг

25. 02. 2019. у 08:23

Пронађени нестали мушкарци на Равној гори

Потрага за несталим младићима, Илустрација Фото Depositphotos

На терен је одмах послата тешка машина за разгртање сметова, али је ситуацију додатно отежавала слаба видљивост и веома ниске температуре

Четворица мушкараца који су се изгубили у пределу Мокре пећине на Равној гори, пронађени су после поноћи, преноси РТС.

Они су нестали у недељу око 19 часова, током обиласка Равне горе.

"Предео Мокре пећине изузетно је неприступачан, тамо скоро и да нема сигнала за мобилне телефоне, а како су нам рекли, батерије на њиховим телефонима су биле при крају. Снежни намети су у тим деловима Равне горе преко 1,5 метар", казао је за Глас западне Србије председник Месне заједнице Коштунићи Милан Дамљановић.

Он је рекао да је одмах позвао све мештане села који су у могућности да крену у потрагу, како би избавили четворицу људи који су се изгубили у равногорском беспућу.

Прочитајте још - Потрага за четворицом мушкараца по равногорском беспућу

"Кренули смо теренским возилом нас четворица који познајемо терен, али нам се џип заглавио у снегу, па смо позвали и комшију који има грађевинску фирму да крене с машином за рашчишћавање снега, како би прокрчио пут до Мокре пећине", прича Дамљановић.

Власник тог предузећа Радош Томовић истиче да је на терен послата тешка машина за разгртање сметова, али да ситуацију додатно отежавају слаба видљивост и веома ниске температуре.

Како се сазнаје, у потрагу се кренуло за Радошем Деспотовићем, Пером Милојевићем, Зораном Даничићем и Игором Милојевићем, а сва четворица су из Горњег Милановца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације