Потрага за четворицом мушкараца по равногорском беспућу

Танјуг

недеља, 24. 02. 2019. у 23:45

 Потрага за четворицом мушкараца по равногорском беспућу
Четворица мушкараца који су током данашњег дана на квадовима били у обиласку Равне горе, изгубили су се у пределу Мокре пећине, дакле су се последњи пут мобилним телефонима јавили у 19 сати
Четворица мушкараца који су током данашњег дана на квадовима били у обиласку Равне горе, изгубили су се у пределу Мокре пећине, дакле су се последњи пут мобилним телефонима јавили у 19 сати.

"Предео Мокре пећине изузетно је неприступачан, тамо скоро и да нема сигнала за мобилне телефоне, а како су нам рекли, батерије на њиховим телефонима су биле при крају. Снежни намети су у тим деловима Равне горе преко 1,5 метар", казао је за Глас западне Србије председник Месне заједнице Коштунићи Милан Дамљановић.

Он је рекао да је одмах позвао све мештане села који су у могућности да крену у потрагу, како би избавили четворицу људи који су се изгубили у равногорском беспућу.

"Кренули смо теренским возилом нас четворица који познајемо терен, али нам се џип заглавио у снегу, па смо позвали и комшију који има грађевинску фирму да крене с машином за рашчишћавање снега, како би прокрчио пут до Мокре пећине“, прича Дамљановић.

Власник тог предузећа Радош Томовић истиче да је на терен послата тешка машина за разгртање сметова, али да ситуацију додатно отежавају слаба видљивост и веома ниске температуре.

Како се сазнаје, у потрагу се кренуло за Радошем Деспотовићем, Пером Милојевићем, Зораном Даничићем и Игором Милојевићем, а сва четворица су из Горњег Милановца.