БЕЈБИ БУМ У СВИЛАЈНЦУ: Мере популационе политике уродиле плодом

Танјуг

21. 02. 2019. у 22:41

БЕЈБИ БУМ У СВИЛАЈНЦУ: Мере популационе политике уродиле плодом

Depositphotos

Председник општине Свилајнац Предраг Милановић оценио да су мере популационе политике, али и побољшање свеукупног квалитета живота грађана позитивно утицале
Општина Свилајнац доживела је прошле године прави "бејби бум", рођене су 154 бебе, десет одсто више него годину раније, а од 64 запослених у Општинској управи 15 одсто сада је на трудничком или породиљском боловању.

Прочитајте још:СВИЛАЈНАЦ: Град у коме је будућност већ почела (ФОТО)

Од 154 рођене бебе 80 је дечака и 74 девојчице.

Председник општине Свилајнац Предраг Милановић оценио је данас за Танјуг да су "мере популационе политике, али и побољшање свеукупног квалитета живота грађана, допринели да грађани Свилајнца проширују своје породице".

"Поносам сам и срећан да нам је наталитет у порасту и да општина има оволико младих родитеља", рекао је Милановић.

Прочитајте још:Свилајнац: Кредите враћају кад обаве жетву

Он је рекао да општина из буџета даје 20.000 динара за прво и друго рођено дете и 30.000 динара за треће.

"Од прошле године дајемо и поклон пакете за сваку рођену бебу, са основном козметиком и прибором, симболичну добродошлицу бебама, а неколико година, годишње издвајамо 2,5 милиона динара за финансирање вантелесне оплодње парова који немају више право на бесплатни програм Министарства здравља. Кроз овај програм имамо три рођене бебе", навео је Милановић.

Он је додао да је ,ипак, најважније створити услове и садржаје који ће младе људе привући да се после завршеног школовања врате у свој град и оснују породице.

"Наша брига о наталитету и породицама с децом не престаје с рођењем детета, она се наставља и током одрастања, а све у циљу подршке породици и породичним вредностима", истакао је Милановић.

Он је подсетио да је отворен Центар за бригу о породици, који пружа различите видове подршке породицама, али и организује бесплатне здравствене прегледе за децу школског узраста, бесплатне вежбе исправљања деформитета кичме, логопедске прегледе, креативне радионице, вежбе за труднице, а све то бесплатно.

"Отворили смо и бесплатне вртиће у селима, у 12 села при основним школама... Кроз

програме запошљавања и јачања привреде, подижемо стандард грађана а кроз стабилнију финансијску ситауцију породице и наталитет", закључио је МИлановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)