КРАЉЕВО – У рударској варошици Ушће у Ибарској клисури, педесетак километара удаљеној од Краљева, поводом Дана државности Републике Србије и православног празника Сретење одржана је традиционална, осма по реду међународна атлетска манифестација под називом „Сретењска трка – Ушће 2019.“
У овогодишњој уличној трци у мушкој и женској конкуренцији и по узрасним категоријама, од предшколаца до ветерана, учествовало је око 300 такмичара међу којима су били и гости из Румуније и Босне и Херцеговине, а трку је свечано је отворио Ненад Марковић, председник Скупштине града Краљева.

Прочитајте још: Уз Амелу Терзић трчали и рудари


- Мештани Ушћа на јединствен начин у Србији обележавају Дан државности. Ова трка је одавно превазишла локалне оквире и прерасла у регионалну манифестацију, а ми ћемо се сви заједно потрудити да се лепа традиција настави и наредних година и деценија – поручио је Марковић отварајући трку и честитајући празник присутнима.

И ове године посебну атракцију представљала је трка представника цивилне заштите и рудара „Ибарских рудника“ из оближњег Баљевца као и њихових колега из још неколико рудника који су стазу савладали са комплетном опремом и шлемовима.
А, да се сви учесници трке и бројни гости осећају пријатно у овој рударској варошици, побринули су се организатори и љубазни домаћини који су им припремили уштипке са сиром или шећером и „шумадијски чај“ уз пригодан културно-уметнички програм.